Ring oss

+47 400 62 958

Skriv til oss

info@bergmediagruppen.no

Hvor mye koster det å lage en app?

Du har nettopp lest spørsmålet på toppen av listen i oversikten over de mest stilte spørsmålene. Så la oss være ærlige, alt har sin pris. Når det gjelder å lage mobilapper, er det velprøvde ordtaket "du får det du betaler for" fullt ut berettiget. Svaret på dette spørsmålet er vanligvis 'Det kommer an på', som stiller enda flere spørsmål enn det besvarer..

Du har sannsynligvis to spørsmål: "Hvor mye penger koster det å lage en app?" og 'Hva er prisen avhengig av?' . På nettet kan du komme over forskjellige nettsteder som tar sikte på å estimere kostnadene for utvikling av mobilapper, men de er ikke noe mer enn et markedsføringstrekk for å tiltrekke seg oppmerksomhet med korte spørsmål om dine krav. Utregningen du mottar vil ikke vise deg det virkelige bildet.

Prisene på et produkt kan variere fra 45.000 kr - 2.500.000 kr. Et Ganske betydelig prishopp, er det ikke? Her vil vi prøve å identifisere de viktigste faktorene for utvikling av mobilapper.

Pris og hva du trenger å vite

Fyll ut et kort kontaktskjema for å få en gratis konsultasjon og prosjektkostnadsberegning.

Tusenvis av selskaper over hele verden hevder å være de beste apputviklerne og garanterer at de kan levere den beste løsningen. Veletablerte eller nylig stiftede selskaper, erfarne eller ambisiøse, lokale eller utenlandske, store eller små, høye eller lave priser - så mange parametere å vurdere. Ikke rart at et så enormt utvalg kan forvirre ikke bare bedrifter i oppstart, men også erfarne gründere.

Hvor mye koster en app å lage: Tids- og pengeproblemer

For å svare på dette spørsmålet må vi vite at ikke alle mobilapper er like. Og forskjellene ligger ikke bare i plattformen som den er utviklet for. Nedbyggingen av iOS-applikasjonsutvikling så vel som en Android regnes med tiden som trengs for å implementere visse appfunksjoner. (vi tar prisen på 750 kr. i timen som gjennomsnitt): Så la oss lage en klassifisering basert på moderate tidsbehov.

 • En grunnleggende app med enkel funksjonalitet krever cirka 500-700 timers utvikling.
 • En middels kompleks-app tar fra 700 til 1000 timer.
 • En kompleks tidkrevende app overstiger i de fleste tilfeller 1200 timer med utvikling.

Hva påvirker prisen?

Når du har tenkt å utvikle en app, kan du ikke forvente at softwarevareutviklingsselskapet informerer deg om utviklingskostnadene på forhånd. Det er ingen prisliste for applikasjonenes utvikling, og alt avhenger av forskjellige faktorer. Det som er sikkert er at før du får tilsendt en regning, vil teamet av utviklere estimere hvor mange timer som er nødvendig for å implementere spesifikasjonene dine. Fortsatt er de viktigste faktorene som påvirker gjennomsnittlige utviklingskostnader:

 • Funksjoner og funksjonalitet
 • Tilpasning av visuell design
 • plattformer
 • Backend-infrastruktur og appadministrasjon
 • Plassering og struktur for et utviklingsteam
 • App vedlikeholdskostnader

Funksjoner og funksjonalitet

For å vite svaret på spørsmålet: 'Hva koster det å lage en app?', Bør du finne ut hvor kompleks applikasjonen du skal lage er. Funksjonalitet, samt antall og kompleksiteten i implementerte funksjoner er de største kostnadsdriverne innen apputvikling. Skjermbilder, knapper, felt involvert, mengden logikk som kreves betyr mye.

Vel, da er det på tide å finne ut hvilke funksjoner som påvirker kompleksiteten til hele appen. Som vi nevnte før, kan implementeringen av noen funksjoner være betydelig lange, mens andre er relativt korte og enkle. Avhengig av kompleksiteten i løsninger, må utviklere bruke tredjeparts API eller kode fra grunnen av. Enklere løsninger krever på sin side standardinstrumenter og engasjerer innebygde funksjoner.

Bruker og sosialt engasjement

Brukerengasjement kan skje i alle aspekter av en app som utfører autorisasjon, nettverk, varsler og mer. Brukerautorisering, for eksempel, kan være enten enkel eller kompleks. Å legge til funksjonalitet som passordgjenoppretting, lagring av passord, sofistikert visuelt design eller innlogging via sosiale nettverk resulterer i kostnadsøkning. Involveringsverktøy, som e-post, pushvarsler, sosial deling, blir ofte brukt i forbrukerapper. En appintegrasjon med sosiale nettverk: å kommentere, dele, like osv. Er åpenbart en bonus for moderne apper. Så er det å legge til funksjonalitet som sosiale medier, betalingsfunksjoner eller chatter, og krever integrering med tredjeparts rammer eller biblioteker.

I-app kjøper support og stedsbaserte tjenester

PayPal, Google Wallet, kredittkort er ekstremt utbredte betalingsmåter innen apper. Hver betalingsmetode krever ekstra tid for implementering i en app. Hvis du ønsker å bruke stedsdata, er det enkelt å oppdage og kartlegge, men implementering av ny teknologi, som iBeacon og geofencing, er ganske tidkrevende. Uansett, ved å integrere ett eller alle av disse alternativene, øker du kostnadene for en app.

Bruke innbygde enhetsfunksjoner

Utviklingen av bruken av enhetsfasiliteter blir mer og mer uklar. For noen år siden var app-software som nådde ut til maskinvaren, begrenset til oppringing, nettverkskjøring, lavenergisk Bluetooth, akselerometer, kamera- og posisjonsinformasjon. For tiden arbeider vi med flere NFC-brikker (nær feltkommunikasjon), betalingssystemer og innovasjoner. Normalt bruker vi plattformspesifikke API-er for å lage apper med tilgang til funksjoner på mobilenheter. Med fremveksten av nye funksjoner er det behov for å introdusere nye API-er, som utviklerne ennå ikke har utviklet mot. Dermed øker utviklingstiden, noe som påvirker de totale kostnadene.

Tilpasning av visuell design

Å lage et unikt design av brukergrensesnitt er en komplisert handling som skaper ekstra utgifter på prosjektet ditt. Den billigere varianten vil være å bruke OS-leverte elementer og bygge skjermer av standardelementer. Mengden skjermer er også en avgjørende faktor.

Plattformer

Tenker du å lage en iOS-app? Kanskje ønsker du også at appen din skal fungere på Android OS? Da bør du vite kostnadene for å lage en Android- og iPhone-app. Ved å beslutte seg for hvilken plattform de skal starte fra, prøver appseiere å ta hensyn til faktorer som iOS og Android markedsandel, enhetsfragmentering og utbredelse. Mobile applikasjoner for disse plattformene skiller seg veldig ut. Disse plattformene bruker forskjellige programmeringsspråk, har forskjellige SDK-er og bruker forskjellige utviklingsverktøy.

Spørsmålet dukker stadig opp: er det noen prisforskjell på å utvikle apper for iOS eller Android? Faktisk nei. I tilfelle du oppretter en app for en enkelt plattform, er det ingen betydelig prisavvik i kostnadene ved å lage Android- og iOS-apper. Men hvis du vil at appen din skal støtte to eller flere plattformer, kan du måtte forberede deg på å betale mer for utvikling.

Imidlertid, hvis målet ditt er å ha både iOS- og Android-apper, er cross-platform eller en hybrid apputvikling et godt valg. Problemet er at du vanligvis trenger å ha et eget team for en bestemt plattform, og kostnadene for oppretting av apper dobles. Hvis en app er hybrid, har du ett team som jobber med den.


La oss finne ut hvem som er medlemmer av utviklingsteamet.

Forretningsanalytiker

Hvis du jobber med et byrå, er forretningsanalyse et viktig skritt for å identifisere tekniske og forretningsmessige krav før du fortsetter med utviklingskostnader.

En forretningsanalytiker er en person som er ansvarlig for følgende:

 • Samlingskrav
 • Identifisere tekniske og forretningsmessige utfordringer
 • Analysere konkurrenter
 • Definere prosjektverdi
 • Skrive prosjektspesifikasjon

Alt dette er en ramme for planleggingsfasen. Grundig planlegging er nøkkelen til å unngå kostbare endringer i omfanget og misforståelser under utviklingen.

Med andre ord, arbeidet med en forretningsanalytiker påvirker kostnadene for å utvikle en app.

UI/UX designer

Vakkert design er alt for brukere i disse dager. Og det er knapt mulig å bygge et flott produkt uten en erfaren designer som vil tilby UI / UX designtjenester.

Designerens ansvar inkluderer:

 • Analyse av lignende applikasjoner
 • Analyse av brukerpreferanser og smerter
 • Oppretting av wireframes
 • Oppretting av endelig design

Så du bør også ta med priser for UI / UX-designere i kostnadsfordelingen av appen.

Mobilappingeniør

Avhengig av hvilke plattformer du kommer til å publisere appen på, trenger du fra en til flere iOS- og / eller Android-utviklere. Deres viktigste oppgave er å bygge og publisere applikasjonen med tanke på alle tekniske og forretningsmessige særegenheter beskrevet i spesifikasjonen.

QA-ingeniør

Ingeniører for kvalitetssikring sjekker applikasjonens stabilitet og utfører regresjon, belastning, røyk og andre typer tester. De sjekker også brukergrensesnittet og andre appkomponenter for å overholde spesifikasjonen.

Prosjektleder

Prosjektledere koordinerer hele teamets arbeid og sørger for at produktet vil være klart i tide og oppfylle alle krav. I sin tur har den rette ledelsesmetoden stor innvirkning på kostnadene for utvikling av mobilapplikasjoner.

Kostnader for vedlikehold av en app

Et av de siste punktene å vurdere er hvor mye det koster å vedlikeholde en app. I mange tilfeller kan appens vedlikeholdskostnader utgjøre 15% til 20% av den opprinnelige utviklingsprisen.

Appvedlikehold er en må-ha-tjeneste, selv om du ikke har planer om å skalere opp og legge til nye funksjoner i applikasjonen.

Vedlikehold inkluderer følgende:

 • Kontinuerlig feilretting
 • Forbedre stabilitet og ytelse
 • Kodeoptimalisering
 • Legge til støtte for siste OS-versjoner
 • Utvikle nye funksjoner
 • Støtte de nyeste versjonene av tredjeparts tjenester

Derfor stopper ikke samarbeidet med teknologipartneren din eller utviklingsteamet opp rett etter produktberedskapen. Det er en kontinuerlig prosess, og hvert softwarevareutviklingsselskap har sine vilkår for støtte etter utgivelse.

Hvor mye koster det å opprette en app: Totalkostnad

Hvor mye koster appene å utvikle hos Berg Media ? Vi tilbyr utvikling av hele syklusen. Derfor følger prosessen med utvikling av mobile apper gjennom disse stadiene:

 • planlegging
 • design
 • utvikling
 • testing
 • publisering

Avhengig av kravene til et spesifikt prosjekt, kan utviklingsstadiet omfatte implementering av funksjoner, tilpasset appinfrastruktur og appadministrasjonsmekanismer. I tillegg kan også tjenester som publiseres og vedlikehold av apper, frigis. Sjekk ut vår gjennomsnittlige tidbruk for hvert utviklingsstadium.

I henhold til kompleksiteten i prosjektet ditt, kan teamstrukturen også variere. Antall utviklere og designere, tilstedeværelsen av admin paneldesignere og backend utviklere er veldig varierende. En prosjektleder for å koordinere arbeidsflyten og utføre jevn kommunikasjon er imidlertid viktig.

Når vi starter samarbeidet vårt, lager vi et grovt estimat i henhold til dine krav og beskrivelsen av ideen din. Vi bestemmer det omtrentlige antallet timer som kreves for å utvikle applikasjonen. Etter å ha mottatt din godkjenning går vi videre til detaljert estimering, bygger applogikk, wireframes og lager detaljert prosjektdokumentasjon.

Kontakt oss nå

Fyll ut et kort kontaktskjema for en gratis konsultasjon og beregning av prosjektkostnader.